پاسخ به یک سوال همگانی؛ کرونا تا کی در ایران هست؟

به گزارش کالارنا، استاد اپیدمیولوژیست دانشگاه کرمان گفت: اگر مردم به سیستم حاکمیتی یاری نکنند، مسافرت ها کاهش پیدا نکند و ایزولاسیون انجام نگردد، پیش بینی می گردد تا اواخر خرداد فرایند افزایشی مبتلایان به ویروس کووید 19 را در کشور ببینیم به طوری که اواخر خرداد، روزانه حدود 700 هزار نفر مبتلا به کرونا داشته باشیم و تعداد بیماران آن موقع به حدود 4 میلیون نفر برسد.

پاسخ به یک سوال همگانی؛ کرونا تا کی در ایران هست؟

به گزارش خبرنگاران آنلاین به نقل از ایسنا، دکترحمید شریفی در نشست خبری با موضوع کرونا ویروس خطاب به مردم گفت: توصیه می کنیم که در شرایط کنونی هر بیماری عفونی و تنفسی را به عنوان بیماری مبتنی بر کرونا ویروس بدانند.

وی درباره تاریخچه شیوع این ویروس در کشور گفت: به نظر می رسد که ویروس کووید 19 از بهمن ماه سال 98 در ایران در گردش بوده است اما درباره هر نوع اپیدمی مردم باید به این نکته توجه داشته باشند که همواره در ابتدای هر نوع اپیدمی تعداد فوت شدگان بیشتر اما به مرور با حساس شدن مسائل بهداشتی این میزان مرگ و میر به کاهش و حتی به حدود 2 درصد خواهد رسید که قطعا درباره اپیدمی کرونای جدید 2019 نیز همین سیکل را تجربه خواهیم کرد.

این اپیدمیولوژیست به علل کم بودن تعداد مبتلایان به کووید 19 در استان کرمان پرداخت و بیان نمود: یکی از علل کاهش مبتلایان به ویروس کرونا در استان کرمان نسبت به سایر استان های کشور در این موضوع بوده که این ویروس دیرتر از سایر استان های کشور در کرمان شناسایی و دیده شده و همین امر سبب شد که مردم به این اپیدمی حساس تر شده و بیشتر مسائل فاصله گذاری اجتماعی، بهداشت فردی و گندزدایی و ضدعفونی کردن سطوح را رعایت نمایند

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با تاکید بر اینکه احتمال افزایش مبتلایان به ویروس کرونا در استان در روزهای آینده دور از انتظار نیست، اضافه نمود: اگر در روزهای گذشته فرایند بیماری در استان کاهشی بوده، نباید مردم را فریب دهد. و مردم باید بدانند هر زمان که رفت و آمد و مسافرت ها افزایش پیدا کند، باید 4 یا 5 روز بعد انتظار انفجار مبتلایان به کووید 19 را داشته باشیم.

شریفی با اشاره به اینکه ماه های فروردین و اردیبهشت، ماه های حساسی برای ایپدمی ویروس کرونا است؛ اضافه نمود: رصد مبتلایان به ویروس کرونا در استان کرمان نشان می دهد که این ویروس به سمت خانواده ها در حال حرکت است. ویروس کرونا یک موجود خیلی حساس است و اگر وارد بدن انسان نگردد، نمی تواند زیاد زنده بماند لذا باید زنجیره انتقال آن را بشکنیم و این شکستن نیز در گروی رعایت فاصله گذاری اجتماعی و توجه ویژه به توصیه های ایمنی و بهداشتی است.

وی با عنوان این مطلب که کووید 19 دارای یک چرخه در داخل استان و یک چرخه از افرادی که به عنوان مسافر وارد استان می شوند، است اظهار کرد: باید بپذیریم که کووید 19 یک بیماری نوپدیدی است که هیچ شناختی از آن نداریم و هیچ محصولی نیز برای کنترل آن در جهان وجود ندارد و اکنون همه مردم جهان به آن حساس شده اند.

این اپیدمیولوژیست تاکید نمود: امروز تنها کاریی که می توانیم در مقابله با این ویروس انجام دهیم، رعایت دم نکات بهداشت فردی و عمومی است و در این راستا نیز باید همه یاری نمایند تا بتوانیم از فروردین و اردیبهشت ماه امسال به سلامت عبور کنیم و امیدوار باشیم که این ویروس در فصل گرما فعالیتش همانند ویروس های خانواده خودش کاهش دهد.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به مرگ و میرهای ناشی از مسمومیت های الکلی در کشور اظهار کرد: متاسفانه تعداد مرگ و میر ناشی از مسمومیت الکل بیشتر از تعداد مرگ و میر ناشی بیماری کرونا در بعضی از استان ها شده که جای تاسف دارد. مردم بدانند که خوردن الکل تاثیری در مصونیت از بیماری کووید 19، ندارد و حتی می تواند اثرات جانبی بیشتری را برای شخص به همراه داشته باشد ضمن آنکه باید به این موضوع توجه داشت که الکل برای ضد عفونی سطوح موثر است و خوردن آن هیچ یاریی در پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا نمی نماید.

شریفی از راهکارهای شکست دادن کرونا ویروس سخن به میان آورد و توضیح داد: کاهش ارتباطات اجتماعی و ایزوله کردن افراد بیمار، پیوستن به کمپین در خانه بمانیم، شستن مرتب دست ها، مدیریت استرس و ... از جمله راهکارهای شکست ویروس کووید 19 است.

وی با بیان اینکه براساس عدم مشارکت، رعایت متوسط فاصله گذاری اجتماعی و رعایت مطلوب مردم به توصیه ها، سه سناریو درباره تعداد مبتلایان به کووید 19 در ماه های آینده توسط وزارت بهداشت تعریف شده است، بیان نمود: اگر مردم به سیستم حاکمیتی یاری ننمایند؛ مسافرت ها کاهش پیدا نکند و ایزولاسیون صورت نپذیرد، پیش بینی می گردد تا اواخر خردادماه سال 99 فرایند افزایشی مبتلایان به ویروس کووید 19 را در کشور ببینیم به طوری که در اواخر خردادماه روزانه حدود 700 هزار نفر مبتلا به کرونا در کشور داشته باشیم که تعداد بیماران تا آن موقع به حدود 4 میلیون نفر نیز خواهد رسید.

این اپیدمیولوژیست اضافه نمود: اگر مردم 20 درصد مسائل موثر در جلوگیری از شیوع این ویروس را رعایت نمایند، در آن موقع تعداد مبتلایان به کووید 19 روزانه به حدود120 هزار نفر در کشور خواهد رسید اما اگر مردم مشارکت جدی در مقابله با این ویروس داشته باشند، قطعا تعداد مبتلایان به کووید 19 کاهش چشمگیری پیدا خواهد نمود.

وی ادامه داد: در استان کرمان تقریبا در پیک بیماری کووید 19 قرار دادیم و پیش بینی می کنیم که تقریبا تا خردادماه درگیر این بیماری باشیم و حدود 20 هزار نفر مبتلا به کرونا در سطح استان کرمان داشته باشیم اما اگر مردم یاری نمایند و مشارکت داشته باشند خیلی راحت می وانیم این بیماری را کنترل کنیم.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه تا دو ماه آینده شرایط اپیدمی این بیماری تا حدی کم خواهد شد و دیگر نگرانی برای سیستم بهداشتی وجود نخواهد داشت اضافه نمود: اکنون سیستم بهداشتی و درمانی کشور بسیاری از جراحی ها و اقدامات بهداشتی برای سایر بیماری ها را در سطح کشور لغو نموده است که قطعا این کار را نمی تواند زیاد ادامه دهد.

شریفی خطاب به کسانی که قصد سفر دارند، گفت: فردی که مبتلا به کرونا است (هنوز علائم در شخص نمایان نشده) و سفر می نماید، ممکن است بعد از حدود 5 یا 6 روز، علایم بیماری در بدن فرد آشکار گردد. حال اگردر شهری دیگری باشد باید خدمات درمانی و بهداشتی مربوط به این بیماری را با سختی دریافت کند ضمن آنکه خانواده آنها نیز دچار مسائل متعددی خواهند شد.

وی تاکید نمود: ویروس کرونا قصد کنترل رفتار ما را دارد و ما نیز می خواهیم رفتار او را تحت کنترل بگیرد اما هشدار می دهیم که اگر ویروس کرونا بر ما پیروز گردد حدود 70 درصد مردم به این بیماری مبتلا خواهند شد.

این اپیدمیولوژیست در مورد کم بودن تعداد مبتلایان به بیماری کرونا ویروس در دو استان کرمان و سیستان و بلوچستان بیان کرد: چندین سناریو در این راستا وجود دارد که یا شاید سیستم بهداشتی جنوب شرق کشور کمتر توانسته این بیماری را تشخیص دهد یا اینکه شاید اپیدمی دیرتر وارد این منطقه شده و در روزهای آینده فرایند تعداد بتلایان این دو استان صعودی باشد.

وی ادامه داد: کم بودن رفت و آمدهای این منطقه با سایر استان های کشور و همچنین پایین بودن تراکم جمعیتی این دو استان نسبت به سایر استان های کشور از جمله تهران، اصفهان و ... نیز می تواند در پایین بودن آمار مبتلایان به ویروس کرونا در جنوب شرق کشور موثر باشد هچنین ممکن است مردم این دو منطقه نکات بهداشتی رعایت نموده باشند اما یک سناریو ضعیف نیز این است که شرایط گرما بر این ویروس موثر بوده اما در مجموع انتظار داریم مردم نکات بهداشتی را رعایت نمایند تا شاهد انفجار تعداد مبتلایان به کووید 19 در استان کرمان نباشیم.

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 22 اردیبهشت 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: kalarena.com شناسه مطلب: 1174

به "پاسخ به یک سوال همگانی؛ کرونا تا کی در ایران هست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پاسخ به یک سوال همگانی؛ کرونا تا کی در ایران هست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید