فرمول های دارویی با فناوری نانو شخصی سازی می گردد
به گزارش کالارنا، پژوهشگران راهبردی ارائه کردند که در آن می توان فرمولاسیون هر دارو را متناسب با شرایط بیماران اصلاح کرد.
به گزارش گروه فناوری خبرنگاران، محققان موسسه فناوری ماساچوست (MIT) از یادگیری ماشینی برای شناسایی جفت دارو هایی با مولکول کوچک و مواد غیبرطرفال استفاده نموده اند که خودآرایی داده و به صورت نانوذرات در می آیند و با این کار می توان دارو های جدید فراوری کرد.
فرمولاسیون نانوذرات می تواند بر محدودیت های دارویی دارو های با مولکول کوچک غلبه کند. با این حال، فرآیند فراوری نانوذرات از فرمولاسیونی به فرمولاسیونی دیگر بسیار متفاوت است. بعضی از ترکیبات دارویی و مواد افزودنی به راحتی خودآرایی داده و به شکل نانوذرات در می آیند، نانوذراتی که محموله های زیادی از دارو را حمل می نمایند. بعضی دیگر از ترکیبات به سختی ساخته می شوند و مقدار کمی از دارو را حمل می نمایند.
کوشش برای ارائه فرمولاسیون نانوذرات با مسائل و محدودیت هایی روبرو است، دلیل این امر ناتوانایی در پیش بینی اینکه چه مخلوطی از مواد اولیه دارای ظرفیت بارگیری بالایی هستند. برای برطرف این محدودیت، محققان MIT با استفاده از یادگیری ماشین و آزمایش توان عملیاتی بالا، اقدام به شناسایی فرمولاسیون موثر کردند.
در این مقاله محققان به ارزیابی 788 مولکول کوچک درمانی و 2،686 ماده کمکی تایید شده پرداختند. این بلوک های سازنده منجر به 2.1 میلیون جفت ترکیب جدید شد. محققان از این جفت سازی ها، 100 نانوذره خودآرا را شناسایی نموده و به تعیینه یابی دو فرمولاسیون از آن ها پرداختند.
یکی از فرمولاسیون ها شامل سورافنیب، ماده فعال موجود در نکساوار و عصاره ریشه شیرین بیان، گلیسیریزین بود. فرمول دیگر، داروی ضدقارچ تربینافین و اسید توروکولیک بود. پژوهشگران به آنالیز این دو فرمولاسیون در محیط درون تنی و برون تنی پرداختند.
پژوهشگران معتقداند که می توان از این فناوری برای بهینه سازی فرمولاسیون تمامی دارو ها استفاده کرد. این پلتفورم می تواند مجموعه هایی از مواد مناسب برای افرادی که به بعضی مواد خاص حساسیت دارند، پیشنهاد دهد.
دانیل رکر از محققان این پروژه می گوید: ما با این فناوری فرصتی داریم تا در خصوص تطبیق سیستم رهایش به هر بیمار فکر کنیم. ما می توانیم موارد مهمی مانند میزان جذب دارو، ژنتیک و حتی آلرژی را برای هر فرد تعیین نموده و متناسب با آن دارو را برای همان فرد فرموله کنیم که با این کار عوارض جانبی دارو به حداقل می رسد.
منبع: خبرگزاری دانشجو