گردشگری معنوی یک گونه از گردشگری نیست بلکه یک رویکرد است
به گزارش کالارنا، ایسنا/ براساس آخرین گزارش های منتشر گشته، گردشگری معنوی یک گونه از گردشگری نیست بلکه یک رویکرد است.
محمد حسین ایمانی خوشخو در نشست تخصصی زیارت و سلامت معنوی که در محل پژوهشکده جهانگردی جهاد دانشگاهی برگزار گردید، اظهار کرد: جهانگردی به معنای آن است که عده ای با هدفی از جایی به جای دیگری بروند و بازگردند که یکی از این هدفها زیارت است.
وی با اشاره به اینکه جهانگردان مذهبی افرادی هستند که دوست دارند به یک مکان مذهبی سفر نمایند، افزود: میتوان گفت که تاثیرگذاری یک اذان بر یک جهانگرد خارجی، جهانگردی مذهبی به شمار می رود.
وی با تاکید بر اینکه جهانگردی زیارتی نوعی از جهانگردی است، اعلام کرد: هدف اصلی سفر، آرام بخشیدن به روح است و روح یک مقوله غیر مادی است که به تناسب مصلحت در قفسی گذاشته شده و همانطور که گفته شد جنس آن غیرمادی است که در یک فضای مادی دچار خستگی می گردد و سفر، آرامش مجدد را به روح باز می گرداند.
رئیس پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی جهاد دانشگاهی با اشاره به اینکه در مطالعات جهانگردی سهم مطالعات غیر مادی جهانگردی بسیار کم است، گفت: جهانگردی معنوی یک گونه از جهانگردی نیست، بلکه یک رویکرد است.
ایمانی خوشخو با بیان اینکه در همه گونه های جهانگردی میتوان جهانگردی معنوی داشت، گفت: فردی که به مشهد سفر می نماید، هدف اولیه اش زیارت است، البته ممکن است در این سفر بازار و مکانهای فرهنگی و تفریحی را نیز تجربه کند.
وی با انتقاد از ایجاد جهانگردی سلامت در وزارت بهداشت اظهار کرد: جهانگردی سلامت باید در وزارت میراث فرهنگی، جهانگردی و صنایع دستی باشد. جهانگرد سلامت خارجی در ایران نداریم بلکه بیمار خارجی داریم.
منبع: همگردی