گوگل برای بهبود پلتفرم Wear OS باید از تولیدکنندگان یاری بگیرد

به گزارش کالارنا، پلتفرم Wear OS فراز و فرود زیادی داشته است. روی هم رفته سیستم عامل بدی محسوب نمی گردد و در بازار تعداد زیادی ساعت هوشمند مبتنی بر آن دیده می گردد. با این حال، نباید مسائل متعدد آن را از قلم بیندازیم. بسیاری از کاربران هنوز علاقه زیادی به ساعت های هوشمند و مزایای آن ندارند و در این میان Wear OS هنوز نتوانسته به پلتفرمی مطلوب برای کاربران بدل گردد.

گوگل برای بهبود پلتفرم Wear OS باید از تولیدکنندگان یاری بگیرد

Wear OS در زمینه یکپارچگی با اکوسیستم اندروید همچنان حرف زیادی برای گفتن ندارد و در این میان می توان به اپل واچ اشاره نمود که به خوبی از پس چنین موضوعی برآمده است. در حال حاضر، تولیدنمایندگان می توانند ساعت های هوشمند مبتنی بر Wear OS را روانه بازار نمایند ولی در زمینه تغییر دادن آن، امکانات چندانی ندارند؛ چنین مسئله ای هرچه زودتر باید اصلاح گردد.

درک تکامل اندروید

بیایید به عقب برگردیم و به رابطه اندروید با تولیدنمایندگان نگاهی بیندازیم. در حال حاضر، تولیدنمایندگان گوشی های اندرویدی می توانند انواع و اقسام ویژگی های سخت افزاری و نرم افزاری، طراحی ها و دیگر موارد این چنینی را بر روی اندروید خالص قرار دهند. گوگل هم تا زمانی که تولیدنمایندگان قوانین کلی این شرکت را رعایت نمایند، مسئله ای با این موضوع ندارد. بعضی از کاربران می گویند که اندروید احتیاجی به رابط های کاربری و چنین ویژگی های ندارد ولی باید بگوییم که چنین نگرشی اشتباه است.

در اندروید خالص، به راحتی می توانید تأثیر نوآوری شرکت های سازنده را ببینید. سامسونگ و ال جی مدت ها قبل از اندروید خالص قابلیت تقسیم نمایشگر را ارائه کردند. همچنین هواوی، سامسونگ و Royole مدت ها پیش از اینکه اندروید به پشتیبانی از گوشی های تاشو روی بیاورد، گوشی های تاشو خود را معرفی کردند. گوشی های موتورولا، HTC، ال جی و بسیاری از دیگر شرکت ها قبل از پشتیبانی اندروید اوریو از تکنولوژی بلوتوث aptX و aptX-HD پشتیبانی می کردند. ظاهراً در اندروید Q تا حدی امکان شخصی سازی ظاهر رابط کاربری وجود دارد؛ مشخصه ای که از حدود 10 سال قبل در بسیاری از گوشی های اندرویدی وجود داشته است.

هرچقدر هم هوادار پروپاقرص اندروید خالص باشید، باز هم نمی توانید تأثیر رابط های کاربری دیگر شرکت ها را بر آن کتمان کنید. در حال حاضر، اندروید خالص مشابه منتخبی از بعضی از بهترین ویژگی های رابط های کاربری است. به دلیل کوشش های این تعداد شرکت برای بهبود تجربه کاربری، مرتباً شاهد جذاب تر شدن اندروید هستیم.

Wear OS چنین مزایایی را ندارد زیرا دست تولیدنمایندگان برای اعمال تغییرات در آن چندان باز نیست. اگرچه شرکت ها برای طراحی خود ساعت ها می توانند خلاقیت به خرج دهند، اما عدم دسترسی برای تغییرات نرم افزاری گسترده باعث شده Wear OS به پلتفرمی خسته نماینده بدل گردد.

نقش مهم تولیدنمایندگان در نوآوری های سخت افزاری

بسیاری از نوآوری های سخت افزاری احتیاجمند پشتیبانی نرم افزاری هستند. هواوی اخیراً از گوشی P30 پرو رونمایی نموده که دوربین آن مبتنی بر تکنولوژی پریسکوپی است. سامسونگ سال ها قبل دسترسی به حسگر اثر انگشت را برای توسعه دهندگان امکان پذیر کرد. پشتیبانی از دوربین های چندگانه رسماً در اندروید پای عملی شد ولی از مدت ها قبل از آن شرکت ها ارائه این قابلیت را شروع کردند. در این زمینه می توان به موارد زیادی اشاره نمود؛ مواردی که نسخه خالص اندروید از آن ها پشتیبانی نمی نموده و به همین خاطر تولیدنمایندگان خود دست به کار شده اند.

بسیاری از نوآوری هایی که در رابطه با Wear OS اعمال می گردد، ظاهری است و ارتباط چندانی با نرم افزار ندارند. در حال حاضر، کاربران این ساعت ها باید به امکاناتی مانند وجود یا فقدان اسپیکر، میکروفون و تعبیه حافظه داخلی کافی بسنده نمایند. بسیاری از صحبت های پیرامون این ساعت ها، عمدتا در خصوص ظاهر آن ها است و در خصوص کارکرد آن ها حرف زیادی مطرح نمی گردد. ظاهر هرچقدر هم جذاب باشد، فقط تا حدی می تواند کاربر را جذب کند.

پیش بینی وضعیت مچ بندها و ساعت های هوشمند در سال 2019

سخن آخر

Wear OS و اندروید گوشی ها مانند دو دنیای متفاوت هستند که باید این وضعیت تغییر یابد. گوگل برای اندروید کوشش می نماید که در پشت صحنه، پشتیبانی از ویژگی های حیاتی را امکان پذیر کند که اگرچه پر زرق وبرق نیستند، ولی در هر صورت اهمیت زیادی دارند. اما شرکت های سازنده می توانند بازار و رفتار کاربران را مورد آنالیز دقیقی قرار دهند و با توجه به احتیاج آن ها انواع و اقسام ویژگی های نوآورانه را ارائه دهند. اگر این ویژگی ها بسیار پرهوادار شوند، در نهایت به اندروید خالص هم راه پیدا می نمایند و کاربران بیشتری می توانند از آن بهره مند شوند. این رقابت و همکاری بین شرکت ها در بیشتر مواقع نتایج قابل توجهی را به بار می آورد. تقریباً تمام ویژگی های هیجان انگیز اندروید در ابتدا توسط یکی از تولیدنمایندگان ارائه شده است.

برای پلتفرم Wear OS چنین سروصدایی وجود ندارد. اخبار مربوط به امکانات جدید این پلتفرم معمولاً سالی یک یا دو بار مطرح می گردد. در 51 هفته دیگر سال باید شاهد معرفی ساعت های مبتنی بر آن باشیم که معمولاً حرف زیادی برای گفتن ندارند. در ماه های اخیر، مهم ترین خبری که مربوط به این پلتفرم منتشر شده، خبر معرفی تراشه اسنپ دراگون ویر 3100 است که تقریباً 7 ماه پیش شاهد معرفی آن بودیم.

واضح است که گوگل و تولیدنمایندگان هنوز پتانسیل زیادی را در این پلتفرم می بینند زیرا به هر حال هر ساله تعداد زیادی ساعت هوشمند مبتنی بر آن روانه بازار می گردد. با این حال، به نظر می رسد تصمیم جدی برای عملی کردن این پتانسیل وسیع وجود ندارد. تولیدنمایندگان گوشی های اندرویدی مرتباً با عرضه آپدیت ها و نسخه های جدید رابط کاربری، ویژگی های جذاب، جدید یا هر دو را برای گوشی های خود به ارمغان می آورند. البته می دانیم که در Wear OS شاید امکان ارائه این نوآوری های گسترده وجود نداشته باشد، اما در هر صورت می توانند این پلتفرم را جذاب تر نمایند.

اولین نسخه عمومی اندروید در سال 2008 منتشر شد و 5 سال بعد، اندروید 4.4 کیت کت برای کاربران ارائه شد. تفاوت بین آن ها آنقدر زیاد است که در صورت مقایسه، شاید فکر کنید که آن ها دو سیستم عامل جداگانه هستند.Wear OS اخیراً پنج ساله شد و طی این سال ها تغییرات زیادی را پشت سر نگذاشته است. با توجه به اینکه این پلتفرم همین حالا هم هواداران زیادی ندارد، گوگل بهتر است دست تولیدنمایندگان را برای نوآوری باز بگذارد و شاید با این کار، Wear OS به پلتفرمی جذاب و مطلوب بدل گردد.

شما در خصوص این پلتفرم چه فکر می کنید؟ آیا محکوم به فنا است یا می تواند حیات دوباره ای پیدا کند؟ نظرات خود را در بخش کامنت ها با ما و دیگران در میان بگذارید.

پلتفرم Wear OS گوگل بر لبه پرتگاه قرار گرفته است

منبع: Android Authority

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 17 تیر 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: kalarena.com شناسه مطلب: 501

به "گوگل برای بهبود پلتفرم Wear OS باید از تولیدکنندگان یاری بگیرد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "گوگل برای بهبود پلتفرم Wear OS باید از تولیدکنندگان یاری بگیرد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید