پرچم داران قدیمی یا مالی های تازه؛ کدام گوشی بهتر است؟
به گزارش کالارنا، وب سایت گجت نیوز - دانیال حجاری: قیمت گوشی های هوشمند پرچمدار بعد از معرفی محصولات نو کاهش پیدا می نماید. به همین علت بعضی مدل های بالارده قدیمی اکنون قیمت یکسانی با گوشی های مالی نو دارند. اما بین یک گوشی های مقرون به صرفه، ولی نو و پرچمداران قدیمی کدام یک ارزش خرید بالاتری دارند؟
قیمت گوشی های بالارده سال به سال افزایش پیدا می نماید. بعد از معرفی اپل آیفون ایکس به قیمت هزار دلار، با تعجب فراوان همیشه آن را هزار دلاری خطاب می کردیم، اما امروز، میانه قیمت گوشی های پرچمدار، به بیش از هزار دلار رسیده است. با این حال، در هر مرتبه معرفی یک مدل تازه، قیمت مدل های قبلی با کاهش روبرو می گردد.
از طرفی با گوشی های مالی رو به رو هستیم که در بازه های کوتاه تری در مقایسه با پرچمداران، مدل هایی از آن ها معرفی می گردد. بعید نیست با کمی مقایسه متوجه شوید قیمت یک گوشی پرچمدار متعلق به سال 2017 یا قبل از آن با یک گوشی هوشمند میان رده مالی 2019 برابر است. در چنین شرایطی، کدام یک را باید خریداری کرد؟
مزیت های پرچمداران قدیمی
ابتدا به مزیت های خرید گوشی های پرچمدار متعلق به سال های گذشته در مقایسه با گوشی های مالی کنونی اشاره خواهیم کرد.
1- دوربین بهتر
اگرچه امروز، گوشی های میان رده و حتی مالی نیز به دوربین های چندگانه و باکیفیت مجهز می شوند، اما دوربین های پرچمداران در شرایط بهتری نسبت به آن ها قرار دارند. در محصولات بالارده از سنسور ها و لنز های بهتری استفاده می گردد، به همین علت تصاویری باکیفیت، شفاف تر، دارای جزئیات بیشتر و روشن تری به ثبت خواهند رساند.
بعلاوه در محصولات مالی، اغلب خبری از قابلیت فیلم برداری 4K نیست، در حالی که این ویژگی را حتی در پرچمداران قدیمی متعلق به سال 2015 نیز می توان پیدا کرد. یکی دیگر از کاستی های مهم آن ها به بخش نرم افزار مربوط می گردد. در اپلیکشن دوربین گوشی های مالی، اغلب قابلیت های کمتری در مقایسه با نرم افزار دوربین محصولات بالارده هر چند قدیمی پیدا خواهید کرد. به عنوان نمونه می توان به عدم امکان تغییر تنظیمات مختلف همانند سرعت شاتر به صورت دستی اشاره نمود.
بعلاوه در مدل های مقرون به صرفه قیمت تازه، با وجود استفاده از دوربین های چندگانه، رزولوشن سنسور ثانویه بسیار پایین بوده و اغلب فقط قابلیت عکاسی پرتره در پایین ترین سطح را در اختیار کاربر قرار می دهند.
2- مقاومت در برابر نفوذ آب
این قابلیت یکی از مواردی است که هنوز به گوشی های مالی راه پیدا ننموده است. برای بعضی گوشی های هوشمند قرار گرفته در این دسته بندی همانند بعضی مدل های شرکت موتورولا، کیف های محافظ ضد آبی ارائه می گردد، اما تعداد این چنین گوشی ها، انگشت شمار است. از طرفی بدنه همچنان در برابر نفوذ آب مقاوم نیست و با وجود استفاده از کیف مخصوص، خطر آسیب تماشا دستگاه همچنان وجود دارد.
از سوی دیگر، تعداد قابل توجهی از پرچمداران قدیمی از استاندارد IP67 پشتیبانی می نمایند، استانداردی که در مدل های بالارده امروزی، جای خود را به IP68 داده است. به همین علت در برابر پاشش آب کاملا مقاوم بوده و حتی می توان آن ها را به منظور فیلم برداری، تا عمقی تعیین و برای زمانی مشخص، به زیر آب برد.
از قلم نیاندازید گارانتی هیچ گوشی هوشمندی آسیب دیدگی به خاطر تماس دستگاه با آب را تحت پوشش قرار نمی دهد، به همین علت باید با وجود اطمینان از پشتیبانی گوشی از استاندارد های مقاومتی، تا جای ممکن از بردن عمدی آن ها به زیر آب خودداری کرد. این قابلیت، در عمل برای جلوگیری از خراب شدن گوشی در صورت سقوط غیر عمدی آن به داخل حجمی از مایعات در نظر گرفته شده است.
3- پشتیبانی نرم افزاری بیشتر
بسته به این که پرچمداران قدیمی مورد نظر شما در چه سالی فراوری شده اند، احتمالا همچنان آپدیت های نرم افزاری برایشان منتشر می گردد. به عنوان نمونه بعضی گوشی سازان، تا دو الی سه سال بعد از عرضه یک محصول بالارده، برای آن آپدیت سیستم عامل عرضه نموده و تا یک سال بعد از این محدوده نیز همچنان به روزرسانی های جزئی همانند پچ های امنیتی را منتشر می نمایند.
امروز تصمیم دارید گوشی های پرچمدار قدیمی را با قیمت هایی پایین تر بخرید، اما روزی کاربران، برای خرید آن ها هزینه های گزافی پرداخت نموده اند! به همین علت انتظار دارند تا چند سال از گوشی های آن ها پشتیبانی گردد. با خرید پرچمداران قدیمی، شما نیز از این لطف بهره مند خواهید شد.
این در حالی است که برای اغلب گوشی های مالی، هرگز به روزرسانی سیستم عامل و حتی یک آپدیت نرم افزاری کوچک نیز منتشر نمی گردد، حتی اگر ساخت سال 2018 یا 2019 باشند.
4- طراحی منحصربه فرد و برتر
البته نمی توان طراحی پرچمداران قدیمی را با گوشی های بالارده امروزی مقایسه کرد، چرا که تنها طی دو سال اخیر، تغییرات فراوانی در آن ها اعمال شده و به یکباره، حاشیه های اطراف نمایشگر شدیدا کاهش پیدا نموده اند. با این حال، این سبک طراحی به خاطر قرار دادن هزینه ساخت بالا روی دست شرکت، در گوشی های مالی رعایت نمی گردد. در نتیجه، از نظر طراحی، گوشی های پرچمدار قدیمی شرایط بهتری در مقایسه با آن ها دارند.
به عنوان نمونه می توان به پرچمدار سال 2015 ال جی (جی 4) و پرچمدار سال 2016 سامسونگ (گلکسی اس 7 اچ) اشاره نمود که از ظاهری کاملا منحصربه فرد و خاص در مقایسه با بیشتر گوشی های مقرون به صرفه قیمت امروزی بهره می برند.
5- نمایشگر های بهتر
از سال 2015 و به بعد، اغلب پرچمداران به استثنای محصولات شرکت هایی همانند هواوی و وان پلاس همگی مجهز به نمایشگر های دارای رزولوشن کیو اچ دی عرضه شدند. بعلاوه تکنولوژی های پنل های به کار رفته در بسیاری از پرچمداران قدیمی هنوز کیفیت محتوای بالایی در اختیار کاربران قرار می دهند. از پشتیبانی از اچ دی آر در اغلب مدل های بالارده حتی قدیمی نمی توان چشم پوشی کرد.
در آن سو، وضوح تصویر گوشی های مقرون به صرفه قیمت در برترین حالت فول اچ دی خواهد بود. تفاوت اساسی در تراکم پیکسلی، یکی دیگر از تفاوت های مهم نمایشگر های گوشی های بالارده قدیمی با مدل های مالی کنونی به شمار می رود.
6- سرعت شارژ بالاتر و پشتیبانی از شارژ وایرلس
تراشه های پرچمدار مخصوصا کوالکام، از سال ها قبل از سیستم های شارژ سریع پشتیبانی می کردند. این در حالی است که حتی در سال 2019، چنین قابلیتی در چیپست های گوشی های مقرون به صرفه قیمت وجود ندارد. حتی در صورت پشتیبانی از سیستم شارژ سریع در یک گوشی مالی تازه، سرعت آن در مقایسه با فناوری کوئیک شارژ به کار رفته در پرچمداران قدیمی به مراتب کمتر است.
به عنوان نمونه مجددا می توان به ال جی جی 4 اشاره نمود که باتری 3 هزار میلی آمپر ساعتی آن به لطف پشتیبانی از Quick Charge 2.0 طی کمتر از یک ساعت از 0 تا 100 درصد شارژ می گردد.
7- تراشه های بالارده قدیمی در برابر چیپست های میان رده تازه
در گوشی های مالی 2018 یا 2019، از تازهترین تراشه های میان رده کوالکام، مدیاتک، هواوی یا سامسونگ استفاده شده است. اگرچه ممکن است آن ها مبتنی بر فناوری های تازهتری ساخته شده باشند، اما از قلم نیاندازید یک شیر پیر هم خطرناک است! به همین علت تراشه های بالارده و قدرتمند به کار رفته در پرچمداران قدیمی از نظر توان پردازشی در شرایط به مراتب بهتری قرار دارند.
مزیت های گوشی های مالی تازه
از چند نظر دیگر، خریده گوشی های مقرون به صرفه قیمت تازه به جای مدل های بالارده قدیمی ایده بهتری است. در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد.
1- باتری های بزرگتر
در گوشی های مالی، شرکت دیگر در قید و بند زیبا و ظریف نگه داشتن گوشی حتی به قیمت استفاده از یک پک باتری کوچکتر، قرار ندارد، به همین علت با دست باز، از باتری های بزرگتری در آن ها استفاده می نماید. از طرفی گوشی های قرار گرفته در این دسته بندی، نمایشگر های دارای رزولوشن پایین تری داشته و سرعت و در نتیجه توان مصرفی تراشه های آن ها کمتر است. وجود باتری بزرگتر در کنار توان مصرفی کمتر سبب می گردد دوام باتری آن ها اخلاف قابل توجهی با گوشی های پرچمدار مخصوصا قدیمی داشته باشد.
2- پشتیبانی بهتر محصولات تازه
احتمال عدم ارائه گارانتی برای گوشی های پرچمدار قدیمی بسیار بالا است، در حالی که مدل های تازه فارغ از دسته بندی آن ها، به وسیله سازنده تا مد ت ها بعد پشتیبانی می شوند. به همین علت باید در صورت خرید گوشی هوشمندی متعلق به سال ها قبل، بیشتر حواستان را برای اطمینان از سلامت آن جمع نموده و حتما از فروشنده، ضمانت بازگشت محصول در صورت داشتن ایراد طی 7 روز بعد از خرید را طلب کنید.
3- داشتن سیستم عامل های تازهتر به صورت پیش فرض
گوشی های مالی سال 2018 و 2018 همراه اندروید 9 پای عرضه خواهند شد، هر چند اگر قرار نباشد آپدیت سیستم عامل های تازه اندروید برایشان منتشر گردد. برای پرچمداران قدیمی در برترین حالت، با انتشار دو الی سه سری به روزرسانی سیستم عامل طی هر سال بعد از عرضه گوشی، اکنون باید با اندروید 7 نوقا یا اندروید 8 اوریو دست و پنجه نرم کنید.
4- حافظه اصلی و فضای ذخیره سازی داخلی بیشتر
در کمتر گوشی پرچمدار قدیمی 4 گیگابایت حافظه رم دریافت خواهید کرد و اغلب این مدل ها، دارای 3 گیگابایت یا حتی کمتر حافظه اصلی هستند. فضای ذخیره سازی داخلی اغلب آن ها نیز 32 گیگابایت است. این مقدار در گوشی های میان رده و مالی امروزی به 4 گیگابایت برای رم و 64 گیگابایت برای حافظه داخلی افزایش پیدا نموده است. از پشتیبانی گوشی های مقرون به صرفه قیمت تازه از کارت های حافظه جانبی دارای ظرفیت های بیشتر در مقایسه با پرچمداران قدیمی نمی توان غافل شد.
پ
منبع: برترین ها