یک چهارم اعضای هیات علمی دانشگاه ها زن هستند ، عدم تعادل تحصیلات و نقش اجتماعی زنان

به گزارش کالارنا، نگاه جنسیتی به فارغ التحصیلان دانشگاه های ایران حاکی از برابری و حتی سبقت زنان از مردان دارد؛ این درحالیست که به گفته مشاور امور بانوان معاون علمی رئیس جمهوری، عدم تعادل بین تحصیلات و نقش آفرینی اجتماعی زنان مشهود است.

یک چهارم اعضای هیات علمی دانشگاه ها زن هستند ، عدم تعادل تحصیلات و نقش اجتماعی زنان

به گزارش ایسنا، دکتر زینب حمیدزاده در مراسم افتتاح اولین مرکز نوآوری بانوان دانشگاه علم و صنعت ایران، با بیان اینکه در 40 سال اخیر میزان دانش آموختگان زن نسبت به شروع انقلاب اسلامی 17 برابر شده است، اظهار کرد: در مقابل 80 درصد از این زنان در مقاطع کارشناسی و بالاتر هستند و میزان تحصیلکردگان زن با مرد برابر شده و حتی در بعضی شهرهای کشور نسبت 70 به 30 را شاهد هستیم که اکثر فارغ التحصیلان را زنان تشکیل می دهند.

حمیدزاده با بیان اینکه اما وقتی اکوسیستم نوآوری و فناوری را آنالیز می کنیم، تنها شاهد حضور 25 درصدی بانوان در مشاغلی چون عضو هیأت علمی دانشگاه ها و پژوهشگاه ها خواهیم بود، ادامه داد: همچنین در میان شرکت های دانش بنیان تنها 10 درصد آن ها را شرکت هایی تشکیل می دهند که مدیرعامل آن ها زنان هستند. هر چند که این عدد از سال 97 به 12 درصد افزایش یافته است اما این میزان نسبت به میزان فارغ التحصیلان زن، قابل قبول نیست، هر چند که در دانشگاه ها مقاومتی برای حضور زنان در اکوسیستم نوآوری صورت نمی گیرد.

مشاور امور بانوان معاونت علمی ریاست جمهوری با اشاره به مطالعات آسیب شناسی در مورد حضور زنان در جامعه در ستاد اجرایی فرمان امام، یادآور شد: این مطالعات نشان داد که اکثریت زنان تحصیلکرده به دلیل توجه به هویت زنان در جامعه هویت اجتماعی خود را فراموش می نمایند و لازم بود تا راهی پیدا کنیم که بانوان متخصص بتوانند در جامعه هویت اجتماعی خود را حفظ نمایند. بر این اساس، مدلی برای حضور زنان در اکوسیستم نوآوری طراحی کردیم که این مدل در معاونت علمی با نام توان افزایی بانوان خلاق در سه محور در دستور کار نهاده شد.

  • استقرار 50 شرکت در مرکز نوآوری بانوان

بر طبق این گزارش، جبارعلی ذاکری رییس دانشگاه علم و صنعت ایران نیز در مراسم افتتاح مرکز نوآوری بانوان دانشگاه علم و صنعت، راه اندازی مراکز رشد را از اهداف دانشگاه های نسل سوم و چهارم دانست و گفت: بر این اساس اقدام به راه اندازی اولین مرکز رشد کردیم که 50 شرکت در آن مستقر شده است.

به گزارش خبرنگاران، ایده راه اندازی مرکز نوآوری بانوان در دانشگاه علم و صنعت ایران با نگاه به توسعه فضای اشتغال و نقش آفرینی بانوان برای تحول در چرخه اقتصاد، متناسب با استعدادها و مهارت های شان شکل گرفته است. در این مرکز نوآوری، شتابدهنده به عنوان محلی برای پرورش ایده و تبدیل آن به یک کسب و کار پایدار پیش بینی شده است.

مراکز نوآوری با رسالت حمایت از ایده های نو، یکی از بسترها در جهت تسهیل و تشویق جوانان برای گشودن راه های جدید در عرصه های فرهنگی، اجتماعی و مالی هستند. هدف مرکز نوآوری بانوان در دانشگاه علم و صنعت، ترویج سبک زندگی پویا و کارآفرینی در جامعه زنان تحصیلکرده عنوان شده است.

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 24 مهر 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: kalarena.com شناسه مطلب: 687

به "یک چهارم اعضای هیات علمی دانشگاه ها زن هستند ، عدم تعادل تحصیلات و نقش اجتماعی زنان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "یک چهارم اعضای هیات علمی دانشگاه ها زن هستند ، عدم تعادل تحصیلات و نقش اجتماعی زنان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید