برای مهار حوادث در شهرک های صنعتی باید تجهیزات و امکانات مناسب فراهم شود
به گزارش کالارنا، رئیس اتاق کرج با اشاره به برگزاری اخیر مراسم اختتامیه و آئین تجلیل از برگزیدگان دومین دوره جشنواره ملی امیرکبیر به میزبانی این اتاق، گفت: این مراسم به صورت مشترک از طریق اتاق کرج و با همراهی جهاد دانشگاهی و بنیاد نخبگان استان البرز برگزار شد.
پرهام رضایی در هشتاد و چهارمین نشست شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی البرز با بیان اینکه امسال بیش از 260 سرانجام نامه و رساله دانشجویی مقاطع دکترا و کارشناسی ارشد به دبیرخانه جشنواره ملی امیرکبیر واصل شد، اضافه کرد: آثار بررسی شده از طریق هیات داوران این جشنواره کارفرما محور بوده است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرج با اشاره به صنعتی بودن استان البرز، اظهار کرد: استان البرز پایلوت خوبی برای دانشجویان مقاطع تحصیلی دکترا و کارشناسی ارشد است که بتوانند سرانجام نامه ها و رساله های خود را عملیاتی کنند.
او ادامه داد: در آئین اختتامیه دومین دوره جشنواره ملی امیرکبیر از 5 سرانجام نامه و رساله مقطع دکتری و 5 مورد از آثار ارسالی در مقطع کارشناسی ارشد تجلیل شد، در ادامه نیز برگزیدگان جشنواره را به شرکت ها و فعالان اقتصادی استان معرفی خواهیم کرد.
رضایی با بیان اینکه در دولت سیزدهم نگاه ویژه تری به شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی شده است، اظهار داشت: در هفته های اخیر نامه های متعددی با طرح موضوعات مختلف از سوی رئیس اتاق ایران به سران سه قوه ارسال شد.
او در ادامه مطرح نمود: سرانه قوای سه گانه نیز به سازمان ها و ادارات زیرمجموعه خود اظهار داشته اند که در تصمیمات اتخاذی، نظر بخش خصوصی را اعمال کنند تا مسائل مطروحه در جلسات دستگاه های مختلف اجرایی به صورت کارشناسی تر بررسی و رسیدگی شده و به نتیجه برسد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرج با اشاره به یکی از مسائل اخیر در بحث حریق گسترده در یک کارخانه تصفیه روغن در مجتمع چرم سازی بوئین زهرا و در نزدیکی شهرستان اشتهارد اظهار داشت: در پی بروز این حادثه صنعتگران و فعالان اقتصادی بابت احتمال بروز مخاطراتی مشابه و مقدار آمادگی تجهیزات و امکانات امدادی برای مهار آن نگران هستند.
او توضیح داد: نیاز است که با اتخاذ تصمیمات سازنده و مصوب برای مقابله با بروز احتاقتصادی چنین حوادثی در شهرک های صنعتی استان آماده سازی لازم از لحاظ تجهیزات و امکانات اطفای حریق فراهم شود.
در ادامه این نشست مجتبی عبدالهی، استاندار البرز نیز با اشاره به طرح موضوع حادثه حریق یک واحد تولیدی در شهرک چرم سازی استان قزوین که برای کمک به اطفای آن نیروهای امدادی و آتش نشان از البرز نیز به محل حادثه اعزام شدند، گفت: درخواستی از سوی صنعتگران اشتهارد برای واردات چند دستگاه خودروی آتش نشان خارجی کارکرده شده است که البته باید مدل، سال تولید و مقدار کارکرد این خودروها مشخص باشد و در ادامه برنامه ترخیص آن از گمرک را دنبال کنیم.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت نوسازی و خرید خودروهای تازه آتش نشان با امکانات ویژه برای تجهیز نیروهای امدادی استان گفت: در نقاط مختلف استان از جمله شهرک های صنعتی شهرستان اشتهارد به امکانات ویژه در این زمینه مانند خودروهای آتش نشان مجهز به بالابر و نردبان آتش نشان نیاز است.
استاندار البرز در مورد راه اندازی نیروگاه های مقیاس کوچک پایه گازسوز (CHP) در سطح شهرک های صنعتی استان توضیح داد: در این مورد انتظار ما این است که با جدیت احداث این نیروگاه ها در نقاط مختلف صنعتی استان پیش برده شود و شرکت توزیع نیروی برق البرز نیز موظف است که در اسرع وقت با صدور مجوزها به تسهیل فرآیند این کار کمک کند.
او توضیح داد: در این راستا نیاز به تنظیم دستورالعملی از سوی شرکت شهرک های صنعتی استان است که بر اساس آن شرکتی شکل گیرد و با توجه به حضور کارخانه های متعدد در استان هر صنعتگر بر طبق آورده خود در این شرکت سهامدار شود، با این اقدام به خوبی بحث احداث نیروگاه های مقیاس کوچک پایه گازسوز (CHP) پیش برده می شود.
عبدالهی در مورد دیگر درخواست صنعتگران مرتبط به صدور مجوز واردات دیزل ژنراتور مستعمل برای واحدهای تولیدی و صنعتی دارای پروانه بهره برداری در استان اضافه کرد: در این رابطه اگر وزارت صمت تشخیص دهد که برخی واحدهای تولیدی داخل کشور توانایی ساخت این ژنراتورها را دارند، به یقین حمایت از تولید داخل است و صنعتگران نیز این تولیدات را خریداری خواهند کرد.
او ادامه داد: اگر توانایی ساخت چنین ژنراتورهایی در داخل کشور فراهم شود، واحدهای تولیدی هستند که قطعات دستگاه مورد نظر را جداگانه وارد کرده و نمونه خارجی را مونتاژ کنند که البته موجب افزایش دو برابری قیمت این ژنراتورها است، درنتیجه واردات نمونه مستعمل آن برای صنعتگران به صرفه تر است.
استاندار البرز با اشاره به اینکه از طرح های خلاقانه فعالان اقتصادی استان در راستای ارتقاء زیرساخت های شهرک ها و واحدهای صنعتی حمایت می کنیم، اضافه کرد: تولیدکنندگان و صنعتگران استان می توانند با ایجاد نیروگاه های CHP و تصفیه خانه های محلی، علاوه بر تأمین نیازهای خود، صرفه اقتصادی نیز داشته باشند.
او با اشاره به اهمیت توسعه کشت گلخانه ای در استان، گفت: توسعه این نوع کشت در استان تولید را افزایش می دهد و به لحاظ اقتصادی دارای مقدار بهره قابل توجهی است ازاین رو باید توجه فعالان اقتصادی حوزه کشاورزی و کشاورزان سنتی به این سو جلب شود.
عبدالهی با بیان اینکه توسعه کشت گلخانه ای افزایش تولید، بهره وری و اشتغال را همراه دارد، اضافه کرد: همچنین برای ایجاد شهرک های گلخانه ای و اطلاع رسانی برای تغییر رویکرد فعالان حوزه کشاورزی، کارگروه تخصصی تشکیل شده است.
او گفت: سلسله نشست های گفت وگوی دولت و بخش خصوصی و بازدیدهای میدانی برای حل مسائل و موانع به صورت منظم برگزار می شود؛ چراکه بر این باور هستیم که بسکمک از موضوعات را می توان با همفکری و تعامل به نتیجه مطلوب رساند.
در بخش دیگری از این نشست، جهانگیر شاهمرادی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری البرز نیز در مورد راه اندازی نیروگاه های مقیاس کوچک پایه گازسوز (CHP) در سطح شهرک های صنعتی استان اظهار داشت: این موضوع از چند هفته قبل با موضوع پیگیری اتاق کرج دنبال شده و جلسات متعدد و اخذ مصوبات از جمله دستاوردها در این زمینه بوده است.
وی با بیان اینکه جلساتی با حضور دستگاه های اجرایی اثرگذار استان در زمینه اخذ مجوزها و فرایند تسهیل احداث این نیروگاه ها از جمله شرکت توزیع برق، شرکت شهرک های صنعتی، شرکت گاز برگزار شده است، گفت: در این راستا مقرر شد مکان هایی که به خطوط انتقال گاز نزدیک است به عنوان جانمایی محل احداث این نیروگاه ها شناسایی شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری البرز اضافه کرد: اخذ مجوزهای لازم برای احداث نیروگاه های CHP در آن نقاط نیز دنبال شده است و بخش خصوصی از جمله فعالان اقتصادی عضو اتاق کرج نیز سرمایه گذاری در رابطه با احداث آن ها را در سطح شهرک های صنعتی استان اجرایی خواهند کرد.
او توضیح داد: به شرکت شهرک های صنعتی استان نیز اعلام شده است که مکان های مورد نظر برای احداث و راه اندازی نیروگاه های مقیاس کوچک پایه گازسوز (CHP) در سطح شهرک های دولتی و خصوصی را شناسایی کرده و پیشنهاد دهد.
شاهمرادی در ادامه مطرح نمود: بخشی از سرمایه گذاری های اجرا شده در این مورد از طریق صنعتگران شهرک های صنعتی بعد از راه اندازی و آغاز به کار نیروگاه های مقیاس کوچک پایه گازسوز به مرور جبران می شود، بخشی هم از طریق سرمایه گذارانی تأمین می شود که برای تولید برق در این زمینه اعلام آمادگی کرده اند.
او با بیان اینکه طبق برنامه ریزی های اولیه تولید 200 مگاوات برق مورد نیاز صنایع استان از طریق احداث این نیروگاه ها پیش بینی شده است، گفت: در صورت تقاضا برای مشارکت در افزایش توان تولیدی در این راستا می توانیم ظرفیت احداث نیروگاه های CHP را تا 300 مگاوات هم توسعه دهیم.
منبع: اتاق بازرگانی ایران