80 درصد اردبیلی ها ماسک می زنند، تب کریمه کنگو در کمین غفلت کنندگان
به گزارش کالارنا، خبرنگاران/اردبیل رئیس مرکز بهداشت اردبیل گفت: 80 درصد مردم اردبیل ماسک زده و فعالیت های روزانه خود را با رعایت پروتکل های بهداشتی انجام می دهند.

عدالت خسروی 9مرداد در نشست مشترک هماهنگی اکیپ های بهداشت و دامپزشکی در اردبیل اظهار کرد: در حال حاضر 40 اکیپ مرکز بهداشت اردبیل فعالیت خود را انجام می دهند تا با فعالیت این اکیپ ها و 120 بازرس واحدهای صنفی در اردبیل مورد نظارت و بازرسی قرار گیرند.
وی با اشاره به تعطیلی اماکن پرریسک در اردبیل گفت: با توجه به اینکه اردبیل در زمره شهرهای با شرایط قرمز قرار گرفته است فعالیت تالارها، آرایشگاه های زنانه، کلاس های درسی، قهوه خانه ها، باشگاه های ورزشی و ... تا اطلاع ثانوی تعطیل است و در صورت تخلف این واحدها با متخلفان برخورد می شود.
رئیس مرکز بهداشت اردبیل ادامه داد: در هفته جاری با بازرسی های اجرا شده 110 امکنه تعطیل و پلمپ شدند که علت این کار عدم رعایت پروتکل های بهداشتی و بی توجهی به توصیه های ناظران و کارشناسان بهداشتی بوده که نابجا واحدهای خود را فعال کرده بودند.
خسروی شرح داد: طی امروز و فردا در قالب طرح ضربتی ماموران ما از 8 صبح تا 23 شب بازدیدهایی را در سطح شهر انجام می دهند تا اماکن متخلف و پرتجمع را تعطیل و پلمب کرده و اجازه شیوع بیماری را از طریق تجمعات در این واحدها ندهند.
وی گفت: تا اطلاع ثانوی به دلیل شرایط قرمز در اردبیل این واحدهای صنفی تعطیل هستند و سایر امکنه ها نیز باید پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند.
رئیس مرکز بهداشت اردبیل تاکید کرد: همشهریان در این ایام فاصله گذاری اجتماعی را بین 1.5 تا دو متر رعایت کرده و از تجمع در مکان های پرازدحام پرهیز و از ماسک استفاده کنند.
خسروی شستن مرتب دست ها را به مدت 20 ثانیه یادآور شد و بیان نمود: 80 درصد اردبیلی ها در این شرایط از ماسک استفاده می کنند و امیدواریم در روز عید قربان دیدوبازدیدها به حداقل رسیده و زنجیره انتقال این بیماری نیز قطع شود.
وی اضافه نمود: افراد پرریسک با بیماری های زمینه ای نظیر فشار خون، دیابت، آسم، سرطان و افراد چاق و زنان باردار باید مراقبت بیشتری را در این ایام داشته باشند تا در معرض خطر قرار نگیرند.
رئیس مرکز بهداشت اردبیل اظهار کرد: در کنار آموزش مردم از طریق رسانه ها اطلاع رسانی ها به صورت مرتب انجام می شود و در تقارن این ایام با عید قربان و خطر بیماری تب کنگو انتظار می رود اهالی استان از خرید دام زنده پرهیز کرده و در صورت ضرورت ذبح خود را در کشتارگاه ها انجام دهند.
خسروی اضافه نمود: شهروندان نباید گوشت تازه کشتار شده را در کمتر از 24 ساعت مصرف کنند و اگر بخواهند جگر و امعا و احشای حیوانات را مصرف کنند باید 48 ساعت از کشتار دام سپری شده باشد.
وی راه های انتقال بیماری تب کریمه کنگو را یادآور شد و گفت: این بیماری از طریق لاشه حیوانات، خون و بافت حیوانات و بزاق و مدفوع و ... قابل انتقال است و از همین روی شهروندان در کشتار عید قربان باید از ناظران بهداشت و دامپزشکی کمک گرفته و سلامت دام خود را تضمین کنند.
منبع: خبرگزاری ایسنا